Bedrijfsprofiel

Introductie

Mijn naam is Arjan Janse. Ik ben een afgestudeerd HBO – werktuigbouwkundige. In 2012 heb ik TotalType opgericht. Destijds was er is een groot tekort aan technici op de arbeidsmarkt. Ik houd mij graag bezig met alle facetten van het ontwikkelen  van nieuwe machines en projecten. Daarom heb ik destijds besloten om als freelance engineer/ project engineer mijzelf in te zetten voor bedrijven.

Ervaring

Tot nu toe heb ik voornamelijk machines ontworpen voor de landbouw, de food-sector en de energiesector. Het uitwerken van projecten voor middellange duur (3 tot 12 maanden) behoort ook tot de mogelijkheden. Ik heb veel contacten met leveranciers, plaatwerkerijen en constructiebedrijven. Ik leg gemakkelijk contacten binnen een bedrijf en begeef me zowel onder de werkvoorbereiding als de productie om de interne productiefaciliteiten en kennis goed in te schatten.

Mijn ontwerpstijl kenmerkt zich door oplossingsgericht ontwerpen: eerst het optimaal analyseren van “de vraag”, vervolgens het maken van een functioneel ontwerp en tot slot het kostprijs-technisch ontwerpen. De prototypebouw doe ik graag zelf om de serieproductie goed op te zetten en de schoonheidsfoutjes te verwijderen.

Link: CV Arjan Janse 2015