Nieuwsbrief

Machine en Project – Analyse

In mijn werkzaamheden de laatste jaren heb ik vele machines en projecten geanalyseerd. Met zowel de klant invalshoek of juist de leverancier van een machine/project. Ik streef altijd naar de beste prijs/kwaliteitsverhouding voor de klant. De klant moet waar voor zijn geld krijgen. Functionaliteit staat op één, en alle overige “poespas” wil zowel de klant als de leverancier niet voor betalen. Analyse van de vraag werkt dus door tot in de productie.

Ik ontwerp een machine vanuit de hoofdcomponenten die de essentiële functies moeten vervullen. Van daaruit bouw ik de machine op. Overige componenten als plaatwerk, constructieframes en ingewikkelde schakelkasten mogen de prijs dus niet extreem opvoeren.

Simulaties – Luchttechniek en sterkte

Tijdens het ontwerpen van verschillende machines heb ik gebruik gemaakt van simulatieprogramma’s. Voornamelijk luchttechnisch machines optimaliseren is mijn specialiteit geworden. Sterkte-simulaties maken vaak deel uit van een korte controle op het ontwerp.

Conclusie machine-analyse en het gebruik van simulaties
Kortom, 3D-ontwerpen en simuleren is maar een deel van het ontwerp-proces, maar levert een essentiële bijdrage in het maken van een optimale machine.